درسته که پله برقی ها برخلاف آسانسور ها برای عنصر زیبایی نمیتونن از شستی داخل کابین و و شستی طبقات استفاده کنند اما طراحی برخی از این پله های برقی در سراسر جهان باعث شده تا دیدگان افراد مختلفی از سراسر جهان به این پله برقی ها خیره شود پله برقی بعد از آسانسور یکی دیگر از وسایل حمل و نقل است که راحتی را برای کاربر به ارمغان می آورد. این پله ها با نام های دیگری مانند پله برقی نیز شناخته می شوند. رهگذران را به آرامی و مورب به محل مورد نظر خود می آورند. پله برقی ها اغلب دستگاه های مکانیکی مرکزی در معماری ساختمان های تجاری و اداری هستند که علاوه بر کاربردی بودن ظاهر مطلوبی به سازه می دهند. این فناوری متشکل از پله برقی هایی است که به صورت دایره ای حرکت می کنند و توسط موتورها و سیستم های الکتریکی کنترل می شوند.
1.پله برقی ساختمان Atomium در بروکسل بلژیک
اگر از علاقه مندان به معماری مدرن، تماشای نمایشگاه ها و مناظر شگفت انگیز هستید، قطعا ورود به ساختمان آتومیوم جذاب است. نمایشگاه جهانی بروکسل در سال 1958 در بلژیک تأسیس شد. این نمایشگاه قرار بود از 17 آوریل تا 19 اکتبر 1958 برگزار شود، اما محبوبیت آن باعث ماندگاری آن شد. این ساختمان باشکوه از آسانسور و پله برقی جذاب و چشمگیر برای راحتی مسافران استفاده می کند.
این ساختمان سازه ای از 9 کره فولادی است که از آلومینیوم ساخته شده است. در داخل این گوی ها پله برقی هایی تعبیه شده که گوی ها را به هم متصل کرده و امکان حرکت در سالن های نمایشگاه را به شما می دهند. دسترسی به قسمت بالایی و مرکزی این ساختمان فقط با آسانسور امکان پذیر است. کره های دیگر را می توان با پله برقی های شیبدار استفاده کرد. این ساختمان در زمان ساخت، طولانی ترین پله برقی اروپا به حساب می آمد و دارای پله برقی هایی به طول کمتر از 115 فوت بود.
2.پله برقی در مرکز خرید Fondaco dei Tedeschi در ونیز ایتالیا
ساختمان Fondaco dei Tedeschi یکی از معروف ترین مراکز خرید ونیز ایتالیا را در خود جای داده است. پله برقی در این ساختمان قرمز رنگ است که نقش موثری در افزایش زیبایی ساختمان دارد. پله های مورد نظر پس از بازسازی معماران با تخته های چوبی پوشانده شد. این فناوری مدرن مانند یک آسانسور به بازدیدکنندگان اجازه می دهد تا به طبقات بالاتر رفته و مناظر زیبایی را مشاهده کنند.
3.پله برقی در Ginza Six در توکیو ژاپن
یکی دیگر از مراکز تجاری با امکاناتی مانند آسانسور و پله برقی در Ginza Six در توکیو، ژاپن واقع شده است. فضای مارپیچ اطراف این مرکز خرید انرژی را به هر فضایی منتقل می کند. وجود پله برقی با حرکت سبک در این مرکز خرید به بازدیدکنندگان برای کشف مکان کمک می کند. نقوش سقف کنفی فضایی گرم و دلنشین را در هر مرکزی ایجاد می کند.
4.پله برقی مجتمع صنعتی معدن زغال سنگ در آلمان
بزرگترین و مدرن ترین تاسیسات معدن زغال سنگ در دوسلدورف آلمان واقع شده است. امروزه بنای صنعتی مذکور به یک فضای فرهنگی پویا با موزه های میراث صنعتی، فعالیت ها و رویدادهای تفریحی متعدد تبدیل شده است. با کاوش در این معدن، بازدیدکنندگان می آموزند که کار در کارآمدترین معدن زغال سنگ جهان و بزرگترین کارخانه کک در اروپا چگونه است.
بزرگترین پله برقی متحرک آلمان با نور نارنجی در این معدن قرار دارد و زیبایی شگفت انگیزی به این ساختمان می بخشد. این پله برقی در سال 2006 افتتاح شد. هر دو پله برقی 23.3 متری بخشی از سازه های ویژه این بنای تاریخی هستند. آنها دارای شیب 27 درجه و سرعت اسمی 0.5 متر بر ثانیه هستند. فناوری مورد بحث بازدیدکنندگان را در 90 ثانیه مستقیماً به سکوی 24 متری تصفیه خانه زغال سنگ و ورودی موزه روهر می رساند.
5.پله برقی هتل هادسون نیویورک
وجود آسانسور و پله برقی در هتل هادسون نیویورک راحتی بالا رفتن از طبقات مختلف را به مسافران می دهد. پلهها با یک دهانه بتونی مربعی و مجموعهای از پلههای برقی زرد نئونی درخشان، بازدیدکنندگان را به مرکز میکشاند. هادسون در قلب نیویورک، چند قدم دورتر از پارک مرکزی، دایره کلمبوس و منطقه تئاتر واقع شده است.
کلام آخر
درسته که آسانسور ها به دلیل پنل طبقات و پنل داخل کابین دست شما رو توی انتخاب برای جلوه بصری ساختمان باز میگذارند اما بعضا در برخی از هتل ها و پاساژ ها پله برقی هایی با معماری های جذاب خیلی بیشتر از آسانسور ها جلب توجه میکنند.